erzetka rss
Login:
Hasło:

wizytówki



Serwis imprezowy
z miasta rzeszowa.
Słowa kluczowe: Lokalizacja:
(firma, branża, produkt, usługa)(miejscowość, województwo)
erz.plJesteś tutaj: Wermut
Wyszukaj firmę

Kontakt

Wyszukaj firmę
Wyszukaj firmę

Aktualności

Sposoby na kaca ;)

Klin klinem Jednym z najpopularniejszych sposobów jest znany chyba wszystkim klin, czyli poranna dawka alkoholu...

więcej

Ciekawostki : Jak radzą sobie z kacem na świecie? ;)

Sposoby regionalne - na kaca Kac w kraju Kwitnącej Wiśni nosi wdzięczną nazwę futsuka yoi, co oznacza "ból głowy po ostrym piciu". Nic dodać nic ująć. Japończycy byli zawsze bardzo praktyczni. Potomkowie samurajów, by zwalczyć futsuka yoi...

więcej
Wyszukaj firmę


American Beauty

Składniki: 2 porcje 20 ml brandy, 20 ml wytrawnego wermutu, 1 łyżeczka barowa Creme de Menthe, 2 barowe łyżeczki soku pomarańczowego, 1 barowa łyżeczka syropu grenadynowego, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Szklankę do longdrinków napełnić do połowy tłuczonym lodem, wlać wszystkie składniki i krótko zamieszać.




Americanoamericano_1imprezy-rzeszów erz.pl

Składniki: 1 porcja 1 miarka Campari Bitter , 1 miarka czerwonego wermutu, woda sodowa, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Campari i wermuth wlać do shakera, wymieszać. Do wysokiej szklnki wrzucić kilka kostek lodu, przelać wymieszane alkohole i uzupełnić wodą sodową.









Appetizer Cocktail

Składniki: 1 porcja 20 ml ginu, 20 ml czerwonego wermutu, 20 ml soku pomarańczowego, 15 kropli Angostury Bitters, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do shakera wrzucić kilka kostek lodu. Wlać angosturę, sok pomarańczowy, gin i wermut. Wstrząsnąć i przelać do oziębionego kieliszka koktajlowego.




Bella Gioia

Składniki: 2 porcje 20 ml wytrawnego wermutu, 20 ml białego rumu Bacardi, 10 ml Apricot Brandy, 10 ml Amaretto di Saronno, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do shakera wrzucić kilka kostek lodu. Wlać wszystkie składniki, wstrząsnąć i przecedzić do płaskiej czarki koktajlowej.




Cardinal

Składniki: 1 porcja 20 ml wytrawnego wermutu, 20 ml Gordon's Dry Gin, 20 ml Campari Bitter, skórka cytrynowa, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do szklanicy barmańskiej wrzucić kilka kostek lodu. Wlać gin, Campari i wermut, zamieszać, przecedzić do kieliszka koktajlowego. Skropić sokiem wyciśniętym ze skórki cytrynowej i włożyć skórkę do drinka.




Drambuie Cocktail

Składniki: 2 porcje 20 ml wytrawnego wermutu, 20 ml likieru Drambuie, 20 ml Gordon's Dry Gin kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do szklanicy barmańskiej wrzucić kilka kostek lodu. Dodać Drambuie, wermut i gin, krótko zamieszać i przecedzić do czarki koktajlowej lub płaskiej szampanki.




Fifty-Fifty

Składniki: 1 porcja 40 ml ginu, 40 ml wytrawnego wermutu, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do szklanicy barmańskiej wrzucić kilka kostek lodu. Dodać wermut i gin, zamieszać i przecedzić do małego kieliszka koktajlowego.



negroni_1.jpg

Negroni

Składniki: 1 porcja 20 ml Campari Bitter , 20 ml czerwonego wermutu, 20 ml Gordon's Dry Gin, kawałek skórki cytryny, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do szklanicy barmańskiej wrzucić kilka kostek lodu. Wlać gin, Campari, wermut i zamieszać. Przecedzić do kieliszka koktajlowego, skropić sokiem wyciśniętym ze skórki cytrynowej, a skórkę włożyć do kieliszka.






Roserose.jpg

Składniki: 1 porcja 30 ml Kirschwasser ( wódka wiśniowa, bezbarwna i wytrawna), 30 ml wytrawnego wermutu, 15 kropli syropu grenadynowego, 1 wiśnia koktajlowa, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do szklanicy barmańskiej wrzucić kilka kostek lodu. Wlać wódkę, wermut i grenadynę, zamieszać i przecedzić do małego kieliszka koktajlowego. Włożyć wiśnię koktajlową.





Salute

Składniki: 1 porcja 40 ml białego wermutu, 20 ml czerwonego wermutu, 10 ml ginu, 10 ml Campari Bitter, 10 ml syropu z czarnej porzeczki, 40 ml wody sodowej, 1 plaster pomarańczy, 1 plaster limy, 1 gałązka mięty, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do shakera wrzucić kilka kostek lodu. Wlać wermut, gin, Campari i syrop z czarnej porzeczki, dobrze wstrząsnąć. Do szklanki wrzucić 2-3 kostki lodu i przecedzić drinka. Dopełnić wodą sodową, przybrać plastrem pomarańczy i limy oraz miętą.




Tipperary Cocktailcocktailtipperary.jpg

Składniki: 2 porcje 20 ml Jameson Irish Whisky, 20 ml likieru zielonego Chartreuse, 20 ml czerwonego wermutu, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do szklanicy barmańskiej wrzucić kilka kostek lodu. Dodać whisky, likier i wermut, zamieszać i przecedzić do kieliszka koktajlowego.







Vermouth-CassisVermouth_Cassis erz.pl

Składniki: 1 porcja 40 ml wytrawnego wermutu, 20 ml Creme de Cassis, kawałek skórki cytrynowej, woda sodowa, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do kieliszka koktajlowego wrzucić 2-3 kostki lodu. Wlać wermut i Creme de Cassis, zamieszać, skropić wyciśniętą skórką cytrynową i dopełnić wodą sodową