erzetka rss
Login:
Hasło:

wizytówki



Serwis imprezowy
z miasta rzeszowa.
Słowa kluczowe: Lokalizacja:
(firma, branża, produkt, usługa)(miejscowość, województwo)
erz.plJesteś tutaj: Gin
Wyszukaj firmę

Kontakt

Wyszukaj firmę
Wyszukaj firmę

Aktualności

Sposoby na kaca ;)

Klin klinem Jednym z najpopularniejszych sposobów jest znany chyba wszystkim klin, czyli poranna dawka alkoholu...

więcej

Ciekawostki : Jak radzą sobie z kacem na świecie? ;)

Sposoby regionalne - na kaca Kac w kraju Kwitnącej Wiśni nosi wdzięczną nazwę futsuka yoi, co oznacza "ból głowy po ostrym piciu". Nic dodać nic ująć. Japończycy byli zawsze bardzo praktyczni. Potomkowie samurajów, by zwalczyć futsuka yoi...

więcej
Wyszukaj firmę



Alaska CocktailAlaska_Cocktail_imprezy-rzeszow.erz.pl

Składniki: 1 porcja 40 ml Gordon's Dry Gin, 10 ml żółtego Chartreuse, 15 kropli Orange Bitters, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do szklanicy barmańskiej wrzucić kilka kostek lodu. Dodać wszystkie składniki, zamieszać i przecedzić do kieliszka koktajlowego.






Appetizer CocktailAngostury imprezy-rzeszow.erz.pl

Składniki: 1 porcja 20 ml ginu, 20 ml czerwonego wermutu, 20 ml soku pomarańczowego, 15 kropli Angostury Bitters, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do shakera wrzucić kilka kostek lodu. Wlać angosturę, sok pomarańczowy, gin i wermut. Wstrząsnąć i przelać do oziębionego kieliszka koktajlowego.





Blue Dream

Składniki: 1 porcja 20 ml niebieskiego Curacao, 20 ml Gordon's Dry Gin, 10 ml soku cytrynowego, 1 wiśnia koktajlowa, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do shakera wrzucić kilka kostek lodu. Wlać gin, Curacao i sok cytrynowy, dobrze wstrząsnąć i przecedzić do kieliszka koktajlowego. Wiśnię nabić na szpadkę i włożyć do koktajlu.



Blue EyesBlue_Dream.erz.pl

Składniki: 1 porcja 30 ml ginu, 20 ml białego wermutu, 10 ml niebieskiego curacao, tonik, owoce do dekoracji, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Wszystkie składniki, oprócz toniku, wymieszać w szklance z kostkami lodu. Dopełnić tonikiem, ponownie zamieszać. Udekorować plasterkami pomarańczy lub banana, kiwi i czereśnią z syropu.




BronxBronx imprezy-rzeszow.erz.pl

Składniki: 1 porcja 40 ml ginu, 20 ml martini dry, 20 ml martini bianco, 20 ml soku ze świeżych pomarańczy, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Wszystkie składniki wymieszać w shakerze. Do kieliszka koktajlowego wrzucić kilka kostek lodu. Przelać napój i udekorować spiralką ze skórki pomarańczy.





Bull Dog

Składniki: 1 porcja 1 miarka ginu, 1 miarka soku pomarańczowego, piwo imbirowe do uzupełnienia, plasterek pomarańczy.

Sposób przyrządzania : Do wysokiej szklanki włożyć kostki lodu, wlać gin i sok, wszystko zamieszać. Uzupełnić piwem imbirowym. Szklankę udekorować plasterkiem pomarańczy.



Cardinal

Składniki: 1 porcja 20 ml wytrawnego wermutu, 20 ml Gordon's Dry Gin, 20 ml Campari Bitter, skórka cytrynowa, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do szklanicy barmańskiej wrzucić kilka kostek lodu. Wlać gin, Campari i wermut, zamieszać, przecedzić do kieliszka koktajlowego. Skropić sokiem wyciśniętym ze skórki cytrynowej i włożyć skórkę do drinka.



Drambuie Cocktail

Składniki: 2 porcje 20 ml wytrawnego wermutu, 20 ml likieru Drambuie, 20 ml Gordon's Dry Gin kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do szklanicy barmańskiej wrzucić kilka kostek lodu. Dodać Drambuie, wermut i gin, krótko zamieszać i przecedzić do czarki koktajlowej lub płaskiej szampanki.



Dubarry Cocktail

Składniki: 1 porcja 40 ml Gordon's Dry Gin, 10 ml wytrawnego wermutu, 25 kropli wódki anyżowej Pastis, 8 kropli Angostury Bitters, 1/2 plastra pomarańczy, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do szklanicy barmańskiej wrzucić kilka kostek lodu. Dodać angosturę, wódkę anyżową, wermut i gin, zamieszać i przecedzić do oziębionego kieliszka koktajlowego. Dodać 1/2 plastra pomarańczy.



Fifty-Fifty

Składniki: 1 porcja 40 ml ginu, 40 ml wytrawnego wermutu, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do szklanicy barmańskiej wrzucić kilka kostek lodu. Dodać wermut i gin, zamieszać i przecedzić do małego kieliszka koktajlowego.



Flamingo

Składniki: 1 porcja 40 ml Gordon's Dry Gin, 20 ml Apricot Brandy, 20 ml soku cytrynowego, 1 barowa łyżeczka syropu grenadynowego, sok cytrynowy, różowy cukier, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Brzegi płaskiej szampanki zwilżyć sokiem cytrynowym i zanurzyć w cukrze. Do shakera wrzucić kilka kostek lodu. Wlać gin, Aprocot Brandy, sok cytrynowy i granadynę, wstrząsnąć i przecedzić do szampanki.



Gimlet CocktailGimlet_Cocktail imprezy-rzeszow.erz.pl

Składniki: 1 porcja 40 ml ginu, 20 ml Rose's lime juice, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do shakera wrzucić kilka kostek lodu, wlać gin i Rose's lime juice. Wstrząsnąć i przecedzić do kieliszka koktajlowego.






Gin Fizzgin_fizz imprezy-rzeszow.erz.pl

Składniki: 1 porcja 40 ml ginu, 20 ml soku z cytryny, 20 ml syropu cukrowego, lemoniada (np. Orangina), kawałki owoców do dekoracji, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Wysoką szklankę z kilkoma kostkami lodu napełnić ginem, syropem, sokiem z cytryny. Wszystko zamieszać i dopełnić lemoniadą. Udekorować kawałkami mango, melona lub ananasa.





Gin Tonicgin_and_tonic imprezy-rzeszow.erz.pl

Składniki: 1 porcja 20 ml ginu, 60 ml toniku, kilka kostek lodu, plasterek cytryny do dekoracji.

Sposób przyrządzania : Do szklanki włożyć kostki lodu, wlać gin i tonik. Szklankę udekorować plasterkiem cytryny.







Golden Bell No.1

Składniki: 1 porcja 40 ml ginu, 10 ml Tio Pepe Sherry, 2 krople Angostury Bitters, 2 krople Orange Bitters, 1 wiśnia koktajlowa, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do shakera wrzucić kilka kostek lodu, wlać gin, angosturę, Orange Bitters, i sherry. Wstrząsnąć i przecedzić do kieliszka koktajlowego, dodać wiśnię koktajlową.



Golden Fizz
Golden fizz_1.jpeg

Składniki: 1 porcja 40 ml Gordon's Dry Gin, 20 ml soku cytrynowego, 1 żółtko, 1 barowa łyżeczka cukru pudru, woda sodowa, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do shakera wrzucić kilka kostek lodu, wlać gin, sok cytrynowy, cukier i żółtka. Wstrząsnąć i przelać razem z lodem do niewielkiej szklanicy do longdrinków. Dopełnić wodą sodową.





Green Leaves

Składniki: 1 porcja 20 ml Gordon's Dry Gin, 20 ml syropu miętowego, tonic, 30 ml soku cytrynowego, zielony cukier, 1 plasterek limy, 1 gałązka mięty, lód.

Sposób przyrządzania : Brzeg szklanki do longdrinków zwilżyć sokiem cytrynowym i zanurzyć w cukrze. Napełnić szklankę do połowy lodem. Wlać syrop i gin, dopełnić tonikiem. Przybrać plasterkiem limy i miętą.



Ideal Cocktail

Składniki: 1 porcja 40 ml Gordon's Dry Gin, 10 ml wytrawnego wermutu, 25 kropli likieru Maraschino, 1/2 barowej łyżki soku cytrynowego, 1/2 barowej łyżki soku grejpfrutowego, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do shakera wrzucić kilka kostek lodu, dodać wszystkie składniki, dobrze wstrząsnąc i przecedzić do kieliszka koktajlowego.



Jamaica

Składniki: 1 porcja 40 ml ginu, 2 łyżki rumu, 1 łyżka wina czerwonego wytrawnego, 1 łyżka soku pomarańczowego.

Sposób przyrządzania : Wszystkie składniki wymieszać w shakerze z pokruszonymi kostkami lodu. Napój przelać przez sitko do kieliszka koktajlowego. Brzegi kieliszka udekorować cukrem pudrem.



Mah-Jong

Składniki: 1 porcja 1 miarka ginu, 1/2 miarki ciemnego rumu, 1/2 likieru cointreau, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Wszystkie alkohole wlać do shakera, energicznie wymieszać. Do szklanki old fashioned wrzucić kilka kostek lodu i przelać napój z shakera.



Manhattan No.2

Składniki: 1 porcja 40 ml ginu, 20 ml czerwonego wermutu, 8 kropli Angostury Bitter, 1 wiśnia koktajlowa. .

Sposób przyrządzania : Do szklanicy barmańskiej wrzucić kilka kostek lodu. Wlać gin, wermut i angosturę. Zamieszać i przecedzić do małego kieliszka koktajlowego. Przybrać wiśnią koktajlową.



Martini Dry

Składniki: 1 porcja 50 ml ginu, 10 ml wytrawnego wermutu, zielona oliwka.

Sposób przyrządzania : Szklanicę barmańską napełnić lodem, dadać gin i wermutu. Zamieszać łyżką barową i przelać przez sito do kieliszka koktajlowego. Oliwkę nadziać na szpadę i wrzucić do kieliszka.



Martini Sweet

Składniki: 1 porcja 50 ml ginu, 40 ml czerwonego słodkiego wermutu (Martini Rosso), skórka z pomarańczy, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Szklanicę barmańską napełnić lodem, dadać gin i wermutu. Zamieszać łyżką barową i przelać przez sito do kieliszka koktajlowego. Dekorujemy sprężynką ze skórki pomarańczy.



Moulin Rouge

Składniki: 1 porcja 40 ml ginu, 40 ml apricot brandy, 20 ml grenadiny, kilka kostek lodu, kawałki owoców do dekoracji.

Sposób przyrządzania : Wysoką szklankę z kilkoma kostkami lodu napełnić ginem, apricot brandy i grenadiną. Wszystko zamieszać. Udekorować kawałkami mango lub melona.



Negroni

Składniki: 1 porcja 20 ml Campari Bitter , 20 ml czerwonego wermutu, 20 ml Gordon's Dry Gin, kawałek skórki cytryny, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do szklanicy barmańskiej wrzucić kilka kostek lodu. Wlać gin, Campari, wermut i zamieszać. Przecedzić do kieliszka koktajlowego, skropić sokiem wyciśniętym ze skórki cytrynowej, a skórkę włożyć do kieliszka.



Orange Blossom Special

Składniki: 1 porcja 30 ml Gordon's Dry Gin, 30 ml świerzego soku pomarańczowego, 1 plaster pomarańczy, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do shakera wrzucić kilka kostek lodu. Wlać gin i sok pomarańczowy, dobrze wstrząsnąć. Przecedzić do kieliszka koktajlowego, włożyć plaster pomarańczy.



Orange-Flip

Składniki: 1 porcja 20 ml ginu, 30 ml cointreau, 40 ml soku pomarańczowego, 20 ml śmietany, kilka kostek lodu

Sposób przyrządzania : Lód pokruszyć na drobne kawałki, włożyć do shakera, wlać wszystkie składniki, dobrze wymieszać. Przelać przez sitko do wysokiego kielicha. Drink jest aperitifem, podaje się go przed posiłkiem.



Paradise Fizz

Składniki: 1 porcja 40 ml Gordon' Dry Gin, sok z 1 cytryny, 2 barowe łyżeczki cukru, 1 białko, 1 barowa łyżeczka syropu grenadynowego, woda sodowa, 1 plaster cytryny, 1 wiśnia koktajlowa, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do shakera wrzucić kilka kostek lodu. Dodać sok cytrynowy, cukier, białko, grenadynę i gin, dobrze wstrząsnąć, przecedzić do szklanki do long drinków i dopełnić wodą sodową. Przybrać napój plasterm cytryny i wiśnia.



Perfect Martini

Składniki: 1 porcja 40 ml Gordon's Dry Gin, 10 ml wytrawnego wermutu, 10 ml czerwonego wermutu, skórka z cytryny, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do szklanicy barmańskiej wrzucić kilka kostek lodu, wlać gin i wermut, zamieszać, przecedzić do małego kieliszka koktajlowego, skropić sokiem wyciśniętym ze skórki cytrynowej.

Pink Baby

Składniki: 1 porcja 40 ml Gordon's Dry Gin, 1 barowa łyżeczka białka, 1 barowa łyżeczka soku cytrynowego, 1 barowa łyżeczka syropu grenadynowego, różowy cukier, sok cytrynowy do dekoracji kieliszka, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Brzegi kieliszka do wina zwilżyć sokiem cytrynowym, po czym zanurzyć w cukrze. Do shakera wrzucić kilka kostek lodu. Dodać wszystkie składniki i dobrze wstrząsnąć, po czym przecedzić do kieliszka.




Pink Lady

Składniki: 1 porcja 2 miarki ginu, 1 miarka grenadiny, 1 miarka cremu jajecznego, 2 miarki soku z cytryny. 1/2 likieru cointreau, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Wszystkie składniki wlać do shakera, energicznie wymieszać. Przelać do kieliszka koktajlowego i udekorować plasterkiem pomarańczy.



Ramos Gin Fizz

Składniki: 1 porcja 40 ml Gordon's Dry Gin, 10 ml białego Curacao, sok z 1 cytryny, 2 łyżeczki cukru pudru, 1 białko, 1 łyżeczka słodkiej śmietanki, woda sodowa, 1 plaster cytryny, kilka kostek lodu..

Sposób przyrządzania : Do shakera wrzucić kilka kostek lodu. Dodać sok cytrynowy, cukier, białko, śmietankę, Curacao, gin i dobrze wstrząsnąć. Przecedzić do szklanki do long drinków. Dodać 2 kostki lodu, dopełnić wodą sodową, przybrać plastrem cytryny.



Son Of A Peach

Składniki: 1 porcja 20 ml ginu, 20 ml likieru Cointreau, 40 ml soku brzoskwiniowego, woda sodowa, 1 plaster pomarańczy, listek mięty, kilka kostek lodu..

Sposób przyrządzania : Do shakera wrzucić kilka kostek lodu. Wlać gin, likier i sok pomarańczowy, wstrząsnąć i przecedzić do szklanki typu tumbler. Dopełnić wodą sodową, przybrać plastrem pomarańczy i listkiem mięty.



Tom Collins

Składniki: 1 porcja 30 ml ginu, 100 ml wody mineralnej, sok z połówki cytryny, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Gin i sok z cytryny wymieszać w shakerze. Do szklanki wrzucić kilka kostek lodu. Przelać alkohol i dopełnić wodą mineralną. Udekorować plasterkiem cytryny. Podawać z mieszadełkiem i słomką.



Welcome

Składniki: 1 porcja 20 ml Gordon's Dry Gin, 10 ml Amaretto di Saronno, 10 ml Vermouth Noilly Prat, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do shakera wrzucić kilka kostek. Wlać wszystkie składniki, dobrze wstrząsnąć i przecedzić do małego kieliszka koktajlowego.



White Lily No.1

Składniki: 1 porcja 20 ml białego rumu, 20 ml ginu, 10 ml likieru pomarańczowego (białego), 1 barowa łyżka likieru anyżowego, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do shakera wrzucić kilka kostek. Wlać gin, rum i likiery, dobrze wstrząsnąć i przecedzić do oziębionego kieliszka koktajlowego.