erzetka rss
Login:
Hasło:

wizytówki



Serwis imprezowy
z miasta rzeszowa.
Słowa kluczowe: Lokalizacja:
(firma, branża, produkt, usługa)(miejscowość, województwo)
erz.plJesteś tutaj: Calvados
Wyszukaj firmę

Kontakt

Wyszukaj firmę
Wyszukaj firmę

Aktualności

Sposoby na kaca ;)

Klin klinem Jednym z najpopularniejszych sposobów jest znany chyba wszystkim klin, czyli poranna dawka alkoholu...

więcej

Ciekawostki : Jak radzą sobie z kacem na świecie? ;)

Sposoby regionalne - na kaca Kac w kraju Kwitnącej Wiśni nosi wdzięczną nazwę futsuka yoi, co oznacza "ból głowy po ostrym piciu". Nic dodać nic ująć. Japończycy byli zawsze bardzo praktyczni. Potomkowie samurajów, by zwalczyć futsuka yoi...

więcej
Wyszukaj firmę




Apple SunriseApple_Sunrise.JPG

Składniki: 6-8 porcji 40 ml Calvados Morin, 20 ml Creme de Cassis Boudier, 80 ml świerzego soku pomarańczowego, 8 kropli soku cytrynowego, tłuczony lód.

Sposób przyrządzania : Szklankę do longdrinków napełnić do połowy tłuczonym lodem. Wlać najpierw calvados, a następnie sok cytrynowy i Creme de Cassis. Dopełnić sokiem pomarańczowym i lekko zamieszać.







Calvados Bowle

Składniki: 6-8 porcji 1/2 szklanki calvadosu, butelka szampana, 2 jabłka, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 l zimnego soku jabłkowego.

Sposób przyrządzania : Jabłka umyć, wyciąć gniazda nasienne, pokroić, do naczynia do ponczu. Owoce zalać sokiem cytrynowym i calvadosem. Odstawić na 2 godz. w chłodne miejsce. Wlać sok jabłkowy i szampan, wymieszać. Podawać w specjalnych szklankach do ponczu.



Calvados Lime

Składniki: 1 porcja 40 ml calvadosu, łyżka soku z cytryny, 1/2 szklanki soku jabłkowego, 20 ml soku grejpfrutowego, 20 ml piwa imbirowego.

Sposób przyrządzania : Calvados i soki wlać do shakera, dodać kilka kostek pokruszonego lodu. Wymieszać, energicznie potrząsając shakerem przez kilka sekund. Do kieliszka włożyć zwinięty plasterek cytryny i pół plasterek czerwonego grejpfruta. Koktaj przelać przez sitko do kieliszka i dopełnić piwem imbirowym.



Honeymoon Cocktail

Składniki: 1 porcja 30 ml Calvados Morin, 20 ml Benedictine, 10 ml pomarańczowego Curacao, 10 ml soku cytrynowego, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do shakera wrzucić kilka kostek lodu. Wlać wszystkie składniki i wstrząsnąć. Przecedzić do kieliszka koktajlowego.



Jack RoseJack_Rose imprzey-rzeszow erz.pl

Składniki: 1 porcja 40 ml calvadosu, 20 ml soku cytrynowego, 10 ml grenadyny, 3-4 kostki pokruszonego lodu

Sposób przyrządzania : Calvados, sok cytrynowy i grenadynę wlać do shakera, dodać pokruszony lód. Przez kilka sekund energicznie potrząsać shakerem. Alkohol przelać przez sito do kieliszka koktajlowego. Podawać natychmiast po przygotowaniu.





Star Cocktail

Składniki: 1 porcja 40 ml Calvados Morin, 20 ml czerwonego wermutu, 8 kropli Angostury Bitter, skórka z cytryny, kilka kostek lodu.

Sposób przyrządzania : Do szklanicy barmańskiej wrzucić kilka kostek lodu. Wlać calvados, wermut i angosturę, zamieszać i przecedzić do kieliszka koktajlowego. Skroplić sokiem ze skórki cytrynowej.